Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 姜
- 4 瓣 蒜头
- 1 根 泡椒
- 2 根 葱 ,切5厘米段
- 25 克 油
- 300 克 茄子 ,切2×5厘米段
- 5 克 老抽
- 1 小撮 盐
- 5 克 糖
- 10 克 醋
- 10 克 豆瓣酱
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 560.7 kJ / 134 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 701.6 mg