Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
饺子皮
- 150 克 水 ,视情况需要再增加
- 300 克 面粉
- 1 汤匙 食油 ,额外准备涂抹用
- ¼ 茶匙 盐
内馅及蒸饺
- 400 克 大白菜 ,切块
- 1 ½ 茶匙 盐
- 350 克 猪肉碎
- 530 克 水
- 20 克 酱青
-
10
克 米酒
lub 10 克 日本清酒 - ½ 茶匙 糖
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 1 汤匙 麻油 (15克)
- 面粉 ,洒粉用
- Wartości odżywcze
- na 1 块(pc)
- Kalorie
- 318 kJ / 76 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.5 g