Soupe Tom Yum aux Fruits de Mer

Soupe Tom Yum aux Fruits de Mer

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • de citronnelle, fraîche
    2 branches
  • de gingembre, frais coupé en lamelles
    10 g
  • piments rouges épépinés et coupés en deux
    2
  • de pâte de curry rouge
    30 g
  • de pâte tom yum (voir conseils)
    60 g
  • d'eau
    800 g
  • de lait de coco
    250 g
  • de sauce de poisson
    20 g
  • de jus de citron
    15 g
  • du vin blanc, sec
    20 g
  • de champignons shimeji, frais (voir conseils)
    200 g
  • de crevettes, surgelées coupés en dés (5 cm)
    400 g
  • de filets de poisson coupés en dés (5 cm)
    400 g
  • de coriandre, fraîche effeuillée, pour parsemer
    2 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 364 kcal / 1523 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...