Weisse Schokolade-Panna-cotta mit Passionsfrucht.
TM6 TM5

Weisse Schokolade-Panna-cotta mit Passionsfrucht.

4.6 (135 ocen)

Składniki

Panna-Cotta

  • 500 g Halbrahm
  • 30 g Zucker
  • 2 Blätter Gelatine, ca. 5 Minuten in kaltem Wasser eingeweicht, abgetropft
  • 50 g weisse Schokolade, in Stücken (2 cm)

Passionsfrucht-Sauce

  • 100 g Orangensaft
  • 1 TL Maisstärke (z. B. Maizena)
  • 2 EL Honig, flüssig
  • 4 Passionsfrüchte, halbiert, Fruchtfleisch herausgelöst

Anrichten

  • 20 g weisse Schokolade (siehe Tipp)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2139 kJ / 513 kcal
Białko
5.8 g
Węglowodany
36 g
Tłuszcz
38 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy