Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panna-Cotta
- 500 g Halbrahm
- 30 g Zucker
- 2 Blätter Gelatine, ca. 5 Minuten in kaltem Wasser eingeweicht, abgetropft
- 50 g weisse Schokolade, in Stücken (2 cm)
Passionsfrucht-Sauce
- 100 g Orangensaft
- 1 TL Maisstärke (z. B. Maizena)
- 2 EL Honig, flüssig
- 4 Passionsfrüchte, halbiert, Fruchtfleisch herausgelöst
Anrichten
- 20 g weisse Schokolade (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2139 kJ / 513 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 38 g
Alternatywne przepisy
Randenrisotto mit Saltimbocca
45 min
Eier-Tatar
35min
Luzerner Lebkuchen
55min
Gemüsetatar
25min
Erdbeer-Holunder-Tiramisu
3h 15min
Thonmousse
5min
Pannacotta mit Mango-Coulis
4h 15min
Chügelipastetli
30 min
Getränkter Zitronencake
1h 30min
Süssmostcreme
4h 15min
Aargauer Rüeblitorte
2h
Toblerone®-Mousse
3h 10min