Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salzige Karamelsauce
-
250
g Zucker
lub 250 g Vollrohrzucker (oder Rohzucker) - 200 g Rahm
- 1030 g Wasser
- 1 TL Zitronensaft
- 30 g Butter kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
- 1 TL Salz
- 50 g Essig
Glacecreme
- ½ Vanillestängel, nur die Samen
- 600 g Vollmilch
- 200 g Rahm
- 30 g Zucker
- 6 Eigelb
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2034 kJ / 486 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 Std. 10 Min
Nidletäfeli
2h
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4h 50min
Sauce béarnaise
20min
Bananensplit-Frappé
15min
Käse-Spätzli
1 Std. 10 Min
Vanille-Quark-Glacé
3 Std.
Apfel-Pulled-Pork
8 Std. 20 Min
Knusperchips mit Guaçamole
1h
Fruchtglace
5min
Süssmostcreme
4 Std. 15 Min
Emmentaler Meringues
2h 15 min.