Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 400 g Gruyère, in Stücken (3 cm)
- 400 g Freiburger Vacherin, in Stücken (3 cm)
- 2 EL Maisstärke (z. B. Maizena)
- 200 g Weisswein, trocken
- 15 g Kirsch, nach Belieben
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 1 Prise Paprika edelsüss, gemahlen
- 700 g Weissbrot, in Würfeln (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 5393 kJ / 1291 kcal
- Białko
- 71 g
- Węglowodany
- 91 g
- Tłuszcz
- 65 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knöpfli
50 min
Mailänderli
3 Std.
Tessiner Polenta
45 min
Café-de-Paris
30 min
Risotto milanese
30 min
Knöpfli
50 min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 min
Älpler Magronen
45 min
Zwiebel-Käsewähe
1h 15 min
Chäsfondue
20 min
Chäschüechli (Käseküchlein)
50 min
Brätchügeli-Pastetli mit Erbsli und Rüebli
35 min