Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Kiwis, in Stücken
- 250 g Stachelbeeren, geputzt
- 10 g Zitronensaft
- 500 g Gelierzucker 1:1
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 4718 kJ / 1125 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 267 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 8.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeergelee
25min
Rhabarber-Erdbeer-Konfitüre
30 Min
Apfel-Aprikosen-Konfitüre
1 Std. 40 Min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25min
Kirsch-Mandel-Konfitüre
1 Std. 10 Min
Rhabarber-Konfitüre
30 Min
Apfel-Rhabarber-Konfitüre
30 Min
Johannisbeer-Mango-Konfitüre
25min
Rote Johannisbeer-Apfel-Konfitüre
25min
Sauerkirsch-Bananen-Konfitüre
35 Min
Johannisbeer-Zitronen-Konfitüre
20min
Kirschkonfitüre
25min