![Sauerkirsch-Bananen-Konfitüre Sauerkirsch-Bananen-Konfitüre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9689E07F-6EEE-48BE-ADF1-A546738971B9/Derivates/53558344-1b2e-445a-877d-e9cfc069da54.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Sauerkirschen, entsteint
- 200 g Bananen, reif, in Stücken
- 15 g Zitronensaft
- 800 g Gelierzucker 1:1
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 3905 kJ / 932 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 222 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pflaumen-Blaubeer-Tomaten-Konfitüre
25 Min
Birnenkonfitüre
20min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 Min
Kirsch-Mandel-Konfitüre
1h 10min
Johannisbeer-Mango-Konfitüre
25 Min
Evergreen - Stachelbeer-Kiwi-Konfitüre
20min
Rote Johannisbeer-Apfel-Konfitüre
25 Min
Beeren-Mix-Konfitüre
1 Std.
Johannisbeer-Zitronen-Konfitüre
20min
Kirsch-Bananen-Konfitüre
30min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40min
Kirschkonfitüre
25 Min