Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 枝 蔥 ,切絲
- 1 枝 新鮮紅辣椒 ,去籽、切絲
- 500 克 冷開水
- 400 克 豬里肌肉 ,切絲
- 1 大匙 蠔油
- 2 茶匙 米酒
- 1 茶匙 太白粉 ,與1大匙水拌勻
- 2 大匙 油
- 30 克 甜麵醬
- ¼ 茶匙 糖
- ¼ 茶匙 烏醋
- 1 茶匙 香油
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1228 kJ / 294 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 0.781 g