京醬肉絲

京醬肉絲

3.8 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 人份

Składniki

  • ,切絲
    8 枝
  • 新鮮紅辣椒 ,去籽、切絲
    1 枝
  • 冷開水
    500 克
  • 豬里肌肉 ,切絲
    400 克
  • 蠔油
    1 大匙
  • 米酒
    2 茶匙
  • 太白粉 ,與1大匙水拌勻
    1 茶匙
  • 2 大匙
  • 甜麵醬
    30 克
  • ¼ 茶匙
  • 烏醋
    ¼ 茶匙
  • 香油
    1 茶匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 294 kcal / 1228 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 0.781 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...