Urządzenia i Akcesoria
京醬肉絲
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 人份
Składniki
-
蔥 切絲8 枝
-
新鮮紅辣椒 去籽、切絲1 枝
-
冷開水500 克
-
豬里肌肉 切絲400 克
-
蠔油1 大匙
-
米酒2 茶匙
-
太白粉 與1大匙水拌勻1 茶匙
-
油2 大匙
-
甜麵醬30 克
-
糖¼ 茶匙
-
烏醋¼ 茶匙
-
香油1 茶匙
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
11 g
Kalorie
1228 kJ /
294 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
0.781 g
Węglowodany
4 g