
Urządzenia i Akcesoria
京醬肉絲
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 人份
Składniki
-
蔥 ,切絲8 枝
-
新鮮紅辣椒 ,去籽、切絲1 枝
-
冷開水500 克
-
豬里肌肉 ,切絲400 克
-
蠔油1 大匙
-
米酒2 茶匙
-
太白粉 ,與1大匙水拌勻1 茶匙
-
油2 大匙
-
甜麵醬30 克
-
糖¼ 茶匙
-
烏醋¼ 茶匙
-
香油1 茶匙
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
294 kcal /
1228 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
4 g
Błonnik
0.781 g