Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Roggenkörner
- 180 g Weizenkörner
- 100 g Zuckerrübensirup
- 500 g Buttermilch
- 60 g Hefe (1,5 Würfel)
- 250 g Weizenmehl Type 1050
- 50 g Leinsamen
- 50 g Sesam
- 50 g Sonnenblumenkerne
- 2 TL Salz
- 100 g Haselnüsse, ganz
- Butter zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 559 kJ / 133 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Müslibrot
1 godz. 30 min
Sonnenblumenbrot
1h 20min
Rheinisches Schwarzbrot
3 Std. 15 Min
Kürbiskernbrot
3 Std. 30 Min
Landbrot Backhausart
2 Std.
Schwarzbrot
3 godz.
Vitalbrot
1h 10min
Möhren-Nuss-Brot
2 Std. 10 Min
Walnussbrot
2 godz. 40 min
Sportler-Brot
3 Std. 50 Min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Dinkelbrot
1 godz. 30 min