Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Weizenmehl Type 405 oder 550 und etwas mehr zum Bemehlen
- 100 g Roggenmehl Type 1150
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 340 g Wasser
- 1 ½ - 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
-
Best of 2019 8 Przepisów, Szwajcaria
-
Cookidoo® serviert 2021 10 Przepisów, Niemcy
-
Damals. Heute. Für immer. 50 Przepisów, Niemcy
-
Das Kochbuch 206 Przepisów, Hiszpania
-
Das Kochbuch 206 Przepisów, Austria
-
Das Kochbuch 206 Przepisów, Niemcy
-
Das Kochbuch 206 Przepisów, Szwajcaria
-
Einfach. Selbst. Gemacht. 290 Przepisów, Niemcy
Alternatywne przepisy
Ciabattabrötchen
1klst 50 min
Dunkles Landbrot
3klst
Eckbrötchen mit Sonnenblumenkernen
14 Std.
Astra-Schrippen
2 Std. 50 Min
Buttermilch-Kartoffel-Brot (Zwirbelbrot)
1 Std.
Weizen-Roggen-Brötchen
2h 15 min
Laugenbrötchen
2h
Krustis
3hod. 30min
Schwäbisches Genetztes
10u.
Allgäuer Seelen
1h 20 min
Dinkel-Walnuss-Bürlis
12h
Körner-Bürli
12h