Urządzenia i Akcesoria
Ciasto na zimno z białą czekoladą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz. 5 min
12 porcji
Składniki
-
150 g syropu karmelowego, plus dodatkowa ilość do dekoracji150 g syropu czekoladowego plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
150 g białej czekolady pokrojonej na kawalki
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej
-
250 g mleka w temp. pokojowej
-
80 - 100 g cukru
-
250 g serka kremowego np. Philadelphia®, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
-
50 g serwatki w proszku
-
1 opakowanie herbatników (ok. 220 g)
-
posypka cukrowa, kolorowa, ilość do dekoracjiposypka czekoladowa ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.1 g
Kalorie
1752.2 kJ /
418.5 kcal
Tłuszcz
24.9 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
42.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ PIECZENIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser kokosowo-pistacjowy
1 godz. 5 min
Czekoladowy sernik japoński
3 godz. 30 min
Limonkowe ciasto na zimno
2 godz. 50 min
Sernik z mascarpone na zimno (bez cukru)
4 godz. 30 min
Mroźne ciasto kokosowe
5 godz. 15 min
Kostka malinowa z białą czekoladą
9 godz. 20 min
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4 godz. 30 min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 godz. 20 min
Sernik straciatella z malinami (Charlotte Russe)
3 godz.
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2 godz. 30 min
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 godz.
Ciasto Snikers
26 godz.