Ciasto na zimno z białą czekoladą

Ciasto na zimno z białą czekoladą

3.7 187 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz. 5 min
12 porcji

Składniki

  • 150 g syropu czekoladowego plus dodatkowa ilość do dekoracji
    150 g syropu karmelowego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 150 g białej czekolady pokrojonej na kawalki
  • 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej
  • 250 g mleka w temp. pokojowej
  • 80 - 100 g cukru
  • 250 g serka kremowego np. Philadelphia®, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
  • 50 g serwatki w proszku
  • 1 opakowanie herbatników (ok. 220 g)
  • posypka czekoladowa ilość do dekoracji
    posypka cukrowa, kolorowa, ilość do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 7.1 g
Kalorie 1752.2 kJ / 418.5 kcal
Tłuszcz 24.9 g
Błonnik 0.3 g
Węglowodany 42.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...