Ciasto na zimno z białą czekoladą
TM6 TM5

Ciasto na zimno z białą czekoladą

3.7 ( 185 ocen )

Składniki

  • 150 g syropu czekoladowego plus dodatkowa ilość do dekoracji
    lub 150 g syropu karmelowego plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 150 g białej czekolady pokrojonej na kawalki
  • 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej
  • 250 g mleka w temp. pokojowej
  • 80 - 100 g cukru
  • 250 g serka kremowego np. Philadelphia®, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
  • 50 g serwatki w proszku
  • 1 opakowanie herbatników (ok. 220 g)
  • posypka czekoladowa ilość do dekoracji
    lub posypka cukrowa, kolorowa ilość do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
418.5 kcal / 1752.2 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
24.9 g
Węglowodany
42.2 g
Błonnik
0.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy