
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g syropu czekoladowego plus dodatkowa ilość do dekoracji
lub 150 g syropu karmelowego plus dodatkowa ilość do dekoracji - 150 g białej czekolady pokrojonej na kawalki
- 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej
- 250 g mleka w temp. pokojowej
- 80 - 100 g cukru
- 250 g serka kremowego np. Philadelphia®, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
- 50 g serwatki w proszku
- 1 opakowanie herbatników (ok. 220 g)
-
posypka czekoladowa ilość do dekoracji
lub posypka cukrowa, kolorowa ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 418.5 kcal / 1752.2 kJ
- Białko
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 24.9 g
- Węglowodany
- 42.2 g
- Błonnik
- 0.3 g