Ciasto na zimno z białą czekoladą

Ciasto na zimno z białą czekoladą

3.7 186 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz. 5 min
12 porcji

Składniki

  • syropu czekoladowego plus dodatkowa ilość do dekoracji
    150 g
    150 g syropu karmelowego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • białej czekolady pokrojonej na kawalki
    150 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej
    500 g
  • mleka w temp. pokojowej
    250 g
  • cukru
    80 - 100 g
  • serka kremowego np. Philadelphia®, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
    250 g
  • serwatki w proszku
    50 g
  • herbatników (ok. 220 g)
    1 opakowanie
  • posypka czekoladowa ilość do dekoracji
    posypka cukrowa, kolorowa, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 418.5 kcal / 1752.2 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 24.9 g
Węglowodany 42.2 g
Błonnik 0.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...