Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- aceite, la necesaria para engrasar
Masa<br>
- 20 g de levadura seca instantánea
- 105 g de leche
- 75 g de azúcar refinada
- 500 g de harina de trigo
- 2 huevos
- 2 g de sal fina
- 5 g de agua de azahar
- 1 naranja, solamente la ralladura
- 1 limón, solamente la ralladura
- 1 mandarina, solamente la ralladura
- 100 g de mantequilla
- 75 g de cáscara de naranja cristalizada, en cubos de 3 mm (opcjonalnie)
- 1000 g de agua, para fermentar
- 1 huevo, para barnizar
- 1 pizca de sal
- 1 pizca de azúcar
- 2 cucharadas de agua
<br>Decoración
- 100 g de mantequilla
- azúcar refinada, la necesaria para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 4501 kJ / 1072 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 146 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 27 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 251 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champurrado del puesto de tamales
15 Min
Conchas Gourmet
3h 15min
Pay de calabaza
4h
Pan de elote
2h
Conchas de nuez
3h 15min
Pan de elote
1h
Pan de muerto
6h
Conchas de pueblo con nata y mermelada
50 min
Tamales de elote, queso y zarzamora
2h 30min
Bisquets
40 min
Bolillos caseros
1h 40min
Roles de canela
2h 30min