![Pastel de jengibre con betún de especias Pastel de jengibre con betún de especias](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f9b1fb11-3596-4c9c-b81a-1916a4e641d9/Derivates/12e05375-e180-4620-b769-b6b0b33dc3b4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel<br>
- 360 g de harina de trigo
- 1 cdita de bicarbonato de sodio
- 1 cdita de polvo para hornear
- ½ cdita de sal
- 1 ½ cditas de canela en polvo
- 2 cditas de jengibre en polvo
- ½ cdita de nuez moscada en polvo
- 240 g de agua, caliente
- 160 g de piloncillo granulado
- 60 g de aceite vegetal
- 170 g de mantequilla sin sal, en cubos
- 300 g de azúcar
- 3 huevos
Betún<br>
- 340 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente y en cubos
- 340 g de queso crema, a temperatura ambiente
- 2 cditas de canela en polvo
- ½ cdita de nuez moscada en polvo
- 400 g de azúcar glass
- 1 cdita de jengibre en polvo
- Wartości odżywcze
- na 16 porciones
- Kalorie
- 45658 kJ / 10871 kcal
- Białko
- 84 g
- Węglowodany
- 659 g
- Tłuszcz
- 610 g
- Tłuszcz nasycony
- 342 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 3518 mg
Alternatywne przepisy
Gelatina de mazapán
2h
Pan de elote
2h
Panqué de plátano
1 Std. 50 Min
Tarta de guayaba y chile habanero
1h
Pan de muerto
6h
Pay de calabaza
4 godz.
Rosca de reyes
4 godz.
El mejor pastel de chocolate
1h
Pay de manzana casero
2h 20min
Festejo de zanahoria
2h 55min
Bisquets
40min
Roles de canela con glaseado
2h 30min