Wersje kompatybilne
Buñuelos de feria con miel de guayaba y piloncillo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Miel
- 400 g de azúcar refinada
- 200 g de agua
- 200 g de guayabas, en cuartos, sin semillas
- 1 naranja, solamente la ralladura
- 1 pieza de anís estrella
- 1 rama de canela, a la mitad
Buñuelos
- 125 g agua
- 10 g de esencia de vainilla
- 40 g de azúcar refinada
- 20 g de mantequilla, a temperatura ambiente
- 1 cdita de polvo para hornear
- 360 g de harina de trigo
- 1 huevo
- aceite para freír, el necesario
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 714 kJ / 170 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mermelada de chabacano y jengibre
1h
Adobo básico
30 min
Asado de boda
25 min
Jericallas
5h
Panqué de elote al Varoma
2 godz. 20 min
Tamales de dulce de leche y cacahuate
2h
Relleno de calabaza para pan de muerto
40 min
Rollo de guayaba
2h 30min
Mermelada de tejocote y vainilla
1h
Mazapanes de cacahuate
35 min
Tamales de elote, queso y zarzamora
2h 30min
Atole de guayaba
40 min