Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 400 g jasmine rice (see tip for portioning)
- 300 - 580 g water (see tip)
- 10 - 20 g oil
- ¼ - 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1071 kJ / 256 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 316 mg
Alternatywne przepisy
Basic Jasmine Rice
35min
White Long-grain Rice
35min
Brown Rice Salad with Trout
35min
Jasmine rice
40 min
Steamed Rice
25min
Steamed Broccoli and Courgettes
15min
Basmati Rice
35min
Mashed Potatoes
45 min
White basmati rice
40 min
Sautéed Onions (170-200 g)
20 min
Sautéed Vegetable Mix for Soups or Stews
25min
Steamed Green Beans and Helda Beans
20 min