Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g cebola
- 2 dentes de alho
- 20 g azeite
- 300 g tomate cortado em cubos (2-3 cm)
- 100 g pimento vermelho cortado em cubos (2-3 cm)
- 1 c. sopa de mistura de ervas aromáticas frescas (ex.: tomilho, alecrim, manjericão, salsa)
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 300 g beringela cortada em cubos (2-3 cm)
- 200 g curgete cortada em cubos (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 422 kJ / 101 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de cevada perolada, agrião e espargos
1h 15min
Caril de legumes
55 min.
Zabaione
15 Min
Strogonoff de legumes
30 Min
Cocotes
40 Min
Quadrados de legumes e massa vermicelli
50 Min
Pilaf de sementes e beterraba
30 Min
Lentilhas estufadas com cebola e tomate
3h 25min
Peixe à putanesca
30 Min
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1j
Filetes de peixe com legumes em papelote
1 Std. 10 Min
Couve-flor gratinada
50 Min