Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g açúcar
- 800 g água
- 1000 g abóbora cortada em pedaços
- 80 g manteiga
- 4 ovos batidos
- 150 g farinha
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- Canela em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2234.6 kJ / 534.1 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 97 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 115.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Doce de curgete
40 min
Bolo de sobras de marmelada
30 min
Tarte de grão e coco
45 min
Rabanadas a vapor
1h
Bolo de claras e coco
40 min
Bolo de claras e chocolate
50 min
Doce de abóbora e noz
1h
Doce de abóbora e maçã
45 min
Chiffon de chocolate ao vapor
1h 5min
Bolo mármore de abóbora e chocolate
1h
Bolo de noz, cenoura e canela
1h 40min
Chiffon de laranja
1 godz. 30 min