Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g sobras de pão
- 150 g cebola
- 2 dentes de alho
- 4 pés de salsa
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 1000 g carne picada
- 2 ovos
-
50
g vinho branco
lub 50 g vinho do Porto - 1 c. chá de sal
- 1 pitada de noz-moscada
- Vinagre q.b.
- 10 fatias de bacon
-
Vinho branco q.b. p/ regar
lub Vinho do Porto q.b. p/ regar - Azeite q.b. p/ regar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1721 kJ / 412 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almôndegas com molho de tomate
40 Min
Lombo de porco com molho agridoce
13 Std.
Lasanha
1 Std. 30 Min
Rolo de carne
1 Std.
Peitos de frango pizzaiola
50 min
Gratinado de frango, fiambre e queijo
1 Std.
Rolo de peru recheado
1h 15min
Rolo de peru com cogumelos
50 min
Arroz de "pato" fingido com farinheira
1 Std. 40 Min
Lombo recheado com alperces com redução de vinho do Porto
14 Std. 10 Min
Empada de cozido à portuguesa
2h 10min
Rolo de carne crocante
1 Std.