Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Pouletbrustfilets, in Stücken (2 cm)
- 100 g Naturjoghurt
- 150 g Tikka-Paste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- pflanzliches Öl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1219 kJ / 291 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40 min
Tikka-Paste
1h
Ghee
20 min
Chili con Carne
40 min
Butter Chicken
50min
Stroganoff
45 min
Rindfleisch Teriyaki mit Reis
2h
Zitronenpoulet
50min
Poulet in Peperonisauce mit Zucchetti-Feta-Couscous
55min
Teriyaki-Pouletschenkel
2 Std. 5 Min
Scharfes Ingwer-Poulet
45 min
Teigtäschchen mit Zucchetti und Poulethackfleisch
1h 10min