Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g azeite
lub 20 g óleo vegetal -
1
dente de alho
lub 20 g cebola cortada em lâminas - 250 carne de porco s/ nervos e s/ ossos cortada em cubos (3 cm aprox.), seca com papel de cozinha
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 156559 kJ / 37418.5 kcal
- Białko
- 2399.9 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 3018.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1122.9 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 7952.4 mg
Alternatywne przepisy
Saltear carne de vaca em tiras
15min
Saltear mistura de legumes
30 min
Saltear frango em cubos
15min
Saltear mistura de legumes para sopa ou guisados
25 min
Saltear carne de peru em cubos
15min
Saltear bacon com frango em tiras
15min
Saltear carne de porco em tiras
15min
Saltear frango em tiras
15min
Saltear carne de vaca em cubos (médio)
15min
Saltear carne de peru em tiras
15min
Saltear carne de vaca em cubos (bem passado)
10 min
Saltear camarão
15min