Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
500
g água
lub 500 g caldo de carne líquido - 1100 g almôndegas
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1196.6 kJ / 286 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 667.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de frango com caril
40 min
Cozer 500 g de almôndegas
35 min
Almôndegas com molho de tomate e arroz
1h 15min
Bolonhesa
1 godz. 10 min
Menu: Almôndegas com molho de legumes e tarte de maçã
1 godz. 30 min
Peixe cozido com batatas e molho de tomate
50 min
Cozer 500 g de bife de vaca
35 min
Bolonhesa de carne
50 min
Carne de vaca estufada com gnocchi
1 godz. 30 min
Almôndegas de frango com molho de tomate e esparguete
1h
Carne guisada desfiada com massa
6h 20min
Lasanha bolonhesa com massa fresca
35 min