Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 克 紫糯米 ,洗淨,瀝乾
- 80 克 紅豆 ,洗淨,瀝乾
- 1000 克 水
- 50 - 60 克 二砂糖 ,依個人口味調整
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 943.5 kJ / 225.7 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 1.5 mg