Albóndigas con salsa de tomate

Albóndigas con salsa de tomate

4.3 1.6K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 raciones

Składniki

Albóndigas
  • de pan fresco o duro cortado en trozos
    40 g
  • de leche
    80 g
  • de perejil fresco (solo las hojas)
    6 - 12 ramitas
  • diente de ajo (opcjonalnie)
    1
  • de carne picada de ternera
    400 g
  • huevos
    2
  • de sal
    ½ cucharadita
  • de pimienta negra molida
    1 pellizco
  • aceite para engrasar el Varoma
Salsa de tomate
  • diente de ajo
    1
  • de cebolla cortada en dos
    50 - 80 g
  • de aceite de oliva virgen extra
    20 g
  • de tomate triturado en conserva
    600 g
  • de sal
    1 cucharadita
  • de pimienta negra molida
    1 pellizco

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 359 kcal / 1507 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...