Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de apio en trozos
- 70 g de zanahoria en trozos
- 100 g de cebolla en cuartos
- 1 ramita de albahaca fresca (solo las hojas) (opcjonalnie)
- 50 g de aceite de oliva
- 400 g de carne picada mixta
- 70 g de vino tinto
- 1 cucharada de tomate concentrado (opcjonalnie)
- 400 g de tomate triturado en conserva
- 1 hoja de laurel seca Ducros
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida Ducros
- 1 pellizco de nuez moscada molida Ducros
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 7400.6 kJ / 1768.8 kcal
- Białko
- 78.9 g
- Węglowodany
- 48.6 g
- Tłuszcz
- 139.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 90.6 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 3349.8 mg
Alternatywne przepisy
Albóndigas en salsa española
55 min
Lentejas estofadas
3h 45min
Patatas para guarnición o para tortilla
30 min
Arroz blanco
25 min
Bizcocho de yogur
1 Std. 40 Min
Puré de patata
50 min
Lasaña boloñesa
2h 30 min
Albóndigas con salsa de tomate
45 min
Tomate frito
25 min
Sofrito de verduras
15min
Boloñesa de ternera
30 min
Carne picada
35 min