Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 75 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 30 g Zucker
- 15 g Wasser
- 1 gestr. TL Zimt
- 150 g Mehl
Füllung und Fertigstellung
- 145 g Zucker
- 1 gestr. TL Zimt
- 2 Eier, getrennt
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 80 g Eierlikör
- 140 g Mehl
- 500 g Zwetschgen, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1314 kJ / 314 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eierlikörkuchen
1h 10min
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1h 10min
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2 Std. 50 Min
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1 godz. 45 min
Pflaumen-Eierlikör-Muffins
50min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1h
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1h 30min
Marmorierter Eierlikörkuchen
1 Std. 15 Min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2h
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7 godz.
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2h 30min
Apfelrahmkuchen
1 Std. 50 Min