Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g Pfirsiche, reif, fest, entsteint, geviertelt
- 500 g Gelierzucker 3:1
- 1 Limette, Bio, 1 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 200 g Prosecco
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- 10 g Orangenlikör (z.B. Cointreau)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2212 kJ / 522 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 122 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Erdbeer-Konfitüre
30 min
Orangenkonfitüre
45 min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40 min
Pfirsich-Melba-Konfitüre
25 min
Rhabarber-Konfitüre
30 min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 min
Erdbeer-Aperol-Konfitüre
20 min
Erdbeer-Rhabarber-Konfitüre mit Basilikum
2 godz. 20 min
Pfirsichkonfitüre mit Holunderblütensirup
25 min
Erdbeer-Rhabarber-Konfitüre mit Basilikum
2h 30min
Blaubeer-Rotwein-Gelee
30 min
Sauerkirsch-Schoko-Konfitüre
25 min