![Bellini-Konfitüre Bellini-Konfitüre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C70D2E34-CF86-410F-8ECF-C560ECE9536B/Derivates/656f9a44-bc4f-4f05-b4cd-39b42e5fe83e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g Pfirsiche, reif, fest, entsteint, geviertelt
- 500 g Gelierzucker 3:1
- 1 Limette, Bio, 1 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 200 g Prosecco
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- 10 g Orangenlikör (z.B. Cointreau)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2212 kJ / 522 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 122 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Heidelbeerkonfitüre mit weißer Schokolade
30 min
Nektarinen-Ingwer-Konfitüre
20 min
Aprikosen-Konfitüre
30 min
Birnenkonfitüre
20 min
Pfirsich-Melba-Konfitüre
25 min
Johannisbeer-Mango-Konfitüre
25 min
Pfirsichkonfitüre mit Holunderblütensirup
25 min
Blutorangen-Mango-Marmelade
25 min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 min
Apfel-Aprikosen-Konfitüre
1h 40min
Erdbeer-Aperol-Konfitüre
20 min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40 min