![Crème de Cassis (Johannisbeerlikör) Crème de Cassis (Johannisbeerlikör)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f4cd4bf0d3090aba3fe9a9ff0bf9aaf4/Derivates/28716f8dbc30f4c95bee54fd877f95439deb476e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g schwarze Johannisbeeren, Stiele entfernt
- 350 g Vollrohrzucker
- 10 g Vanillezucker
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 250 g Rotwein, trocken
- 600 g Wodka (40% Alkohol)
- Wartości odżywcze
- na 1 Flasche
- Kalorie
- 3599 kJ / 860 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 105 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 27 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebrannte Mandeln im weißen Schoko-Kokosmantel
40min
Himbeer-Zucker
5 min
Lebkuchen-Gewürz
5 min
Spekulatius-Orangen-Trüffel
2sa 30 dk
Erdbeer-Chutney mit Grünem Pfeffer
1h 5 min
Wild-Berry-Gin mit Rosenwasser
10min
Rhabarber-Orangen-Konfitüre
30 dk
Kräuter-Zitronen-Salz
1sa
Zucchini-Ketchup
1sa
Johannisbeer-Apfel-Essig
4 Std. 20 Min
Himbeer-Sirup
1 godz. 25 min
Rhabarber-Vanille-Sirup
1sa