Urządzenia i Akcesoria
Crème de Cassis (Johannisbeerlikör)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Flaschen
Składniki
-
schwarze Johannisbeeren Stiele entfernt1000 g
-
Vollrohrzucker350 g
-
Vanillezucker10 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst20 g
-
Rotwein, trocken250 g
-
Wodka (40% Alkohol)600 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Flasche
Sód
27 mg
Białko
3 g
Kalorie
3599 kJ /
860 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
105 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Made by me
80 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pflaumenlikör
20 min
Pflaumen-Orangen-Konfitüre
30 min
Erdbeerkonfitüre mit Holunderblüten
35 min
Apfelgelee aus ganzen Äpfeln
4 godz.
Wassermelonen-Himbeer-Konfitüre
30 min
Himbeer-Lillet-Konfitüre
30 min
Mirabellen-Vanille-Konfitüre
35 min
Feurige Stachelbeerkonfitüre
20 min
Bellini-Konfitüre
40 min
Kirschkonfitüre
25 min
Rote Johannisbeer-Apfel-Konfitüre
25 min
Stachelbeer-Sekt-Konfitüre
25 min