Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 cucharadas de caramelo líquido
- 250 g de turrón de Jijona blando (1 tableta) en trozos
- 500 g de leche
- 50 - 100 g de azúcar (opcjonalnie)
- 4 huevos
- 500 g de agua
- 300 - 500 g de nata montada
- 1 - 2 cucharadas de crocanti de almendra para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1924 kJ / 460 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 31.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 88.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan de avellanas
5h 15 min
Flan de chocolate blanco
12 Std. 20 Min
Pestiños andaluces
1h
Panna cotta de turrón de Jijona
3h 10 min
Delicia de jijona con corazón de mango
13h 10min
Tarta de manzana y flan
3h 20min
Tarta de turrón
1h 20 min
Bizcocho de naranja XXL
1h 15min
Pudin de arroz con leche y galletas de canela
3h 20min
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1 Std. 10 Min
Pastel rápido de queso al caramelo
4 Std. 20 Min
Tarta de queso estilo "La Viña"
2 godz.