Parmesan Risotto

Parmesan Risotto

4.7 113 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cubed (1 cm)
    45 g
  • onion quartered
    85 g
  • unsalted butter cold, cubed (1 cm), divided
    45 g
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio) with 14-15 minutes cooking time (see Tip)
    285 g
  • dry white wine (optional - If you don't want to use wine)
    60 g
  • water
    700 g
  • stock cube vegetable or beef
    1
    1 heaping tsp stock paste, vegetable or beef
  • salt to taste
    ½ - 1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 679 mg
Białko 9 g
Kalorie 1900 kJ / 454 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...