Urządzenia i Akcesoria
Parmesan Risotto
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cubed (1 cm)45 g
-
onion quartered85 g
-
unsalted butter cold, cubed (1 cm), divided45 g
-
garlic cloves2
-
extra virgin olive oil30 g
-
risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio) with 14-15 minutes cooking time (see Tip)285 g
-
dry white wine (optional - If you don't want to use wine)60 g
-
water700 g
-
1 heaping tsp stock paste, vegetable or beefstock cube vegetable or beef1
-
salt to taste½ - 1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
679 mg
Białko
9 g
Kalorie
1900 kJ /
454 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
60 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Béarnaise sauce
15 min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Braided Milk Bread
2 godz. 20 min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Mushroom Risotto
30 min
Basil Pesto (TM5/6 Metric)
10 min
Guacamole (TM5/6 Metric)
5 min
Lemon Risotto
30 min
Braided Milk Bread
2 godz. 20 min
Parmesan Risotto (TM6/7)
30 min