Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di verdure (es. zucca, carote, sedano rapa, patate dolci, piselli, cavolfiori, broccoli) a fette (1 cm)
- 600 g di patate farinose, pelate e a fette (1 cm)
- 1 - 1 ¼ cucchiaino di sale
- 250 g di latte
- 30 g di burro
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1098.8 kJ / 263 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Condimento all'arancia e curry
10 Min
Vellutata di patate e spigola (6-7 mesi)
30 Min
Crema di pomodoro
30 Min
Frittelle di patate
45 Min
Passato di verdure
50 Min
Crema di zucchine
30 Min
Crostata alle mele
1h
Muffin salati
1h
Polpettine di ceci
1h 5min
Purea di fagioli e spinaci
35min
Crema di carote all'arancia
30 Min
Salsa olandese
30 Min