Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 fogli di gelatina (10 g)
- 50 g di acqua
-
300
g di frutti rossi misti freschi (es. fragole, lamponi...)
lub 300 g di frutti rossi congelati - 200 g di zucchero
-
250
g di formaggio fresco spalmabile
lub 250 g di ricotta - 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- foglioline di menta fresca per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1432 kJ / 342 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse al cioccolato
3h 30min
Panna cotta
6 godz. 30 min
Cocktail alla frutta
10 Min
Crema inglese
15min
Crostata alle mele
1 Std.
Bavarese alle nocciole
6 godz. 40 min
Risotto alla parmigiana
30 Min
Gelato leggero alla frutta
10 Min
Bavarese alla liquirizia
5h 15min
Monte bianco
1 Std. 5 Min
Ghiaccio tritato
5 Min
Tartufi al cioccolato
2h 45 min