Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di semi di frumento
- 400 g di acqua
-
30
g di lievito di birra fresco
lub 3 cucchiaini di lievito di birra disidratato (12 g) - 120 g di latticello (vedere varianti)
- farina manitoba q.b.
- 2 cucchiaini di sale
- 1 cucchiaio di aceto balsamico
- 1 cucchiaino di malto in polvere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 291 kJ / 70 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Pagnotta al rosmarino
3hod. 30min
Corona di pane con il sesamo
15h 30 min
Pasta sfoglia veloce
2h
Pan Brioche
8h
Baguette
4 Std.
Pane al latte
2hod. 20min
Pane alle olive
2hod. 20min
Pane tipo ciabatta
26h
Preimpasto per pane
24h 30 min
Pane multicereali
17 godz. 30 min
Corona bordolese
5klst 20 min
Lievito madre
72sa 15 dk