Bavarese alle nocciole
TM5 TM6

Bavarese alle nocciole

4.2 (30 ocen)

Składniki

  • 100 g di nocciole tostate
  • 500 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 6 tuorli
  • 120 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
    lub ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 3 fogli di gelatina (6 g), precedentemente ammollati in acqua fredda e strizzati

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2243 kJ / 536 kcal
Białko
7.4 g
Węglowodany
25.6 g
Tłuszcz
45.7 g
Błonnik
1.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy