Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 350 g di farina + q.b.
- 150 g di latte
- 120 g di zucchero
-
½
cubetto di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 3 tuorli
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 100 g di burro + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1565 kJ / 374 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Błonnik
- 1.18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nadalin
6h 30min
Pan Brioche
8 godz.
Pasta frolla
1 Std. 50 Min
Treccia di pan brioche ripiena
2 Std. 20 Min
Focaccia tramezzino
2h 5min
Piadina romagnola
15 Min
Torta frangipane
1 Std. 25 Min
Danubio dolce
3h 25min
Spongade della Val Camonica
5 Std.
Treccia molisana pasquale
4 Std. 30 Min
Torta di rose al gianduia
4 godz. 10 min
Torta sbrisolona
55min