Makis au gingembre, champignon et avocat

Makis au gingembre, champignon et avocat

3.3 22 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

Les makis
  • de riz à sushi (rayon cuisine du monde)
    400 g
  • d'eau
    1000 g
  • de gingembre frais coupé en morceaux
    15 g
  • de vinaigre de riz
    60 g
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre en poudre
    2 c. à café
  • de champignons de Paris frais coupés en quatre
    75 g
  • de champignons shiitaké frais coupés en quatre
    75 g
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • d’algues déshydratées type nori
    6 feuilles
  • avocats détaillés en bâtonnets
    2
  • de coriandre fraîche équeutés
    6 brins
  • le zeste d'un citron vert non traité
La sauce citronnée
  • de gingembre frais râpé
    2 cm
  • le jus d'un citron vert
  • de sauce de soja salée
    4 c. à soupe
  • de cassonade
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 78 kcal / 319 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...