Sushi burger

Sushi burger

3.2 14 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 12 godz.
6 portions

Składniki

Le riz à sushi (la veille)
  • d'eau
    900 g
  • de vinaigre de riz
    60 g
  • de mirin
    20 g
  • de sucre en poudre
    10 g
  • de sel
    1 c. à café rase
  • de riz à sushi
    300 g
La garniture et le montage (le jour même)
  • de betterave crue coupée en fines lamelles
    100 g
  • de jus de citron
    10 g
  • d'huile de sésame
    20 g
  • de concombre coupé en bâtonnets
    400 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 ½ c. à café rase
  • de fromage à tartiner type Philadelphia
    400 g
  • de saumon fumé coupées en deux
    6 tranches
  • mangue coupée en fines lamelles
    1
  • feuilles de nori pour la finition
  • œufs de saumon pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 550.8 kcal / 2314.7 kJ
Białko 20.7 g
Tłuszcz 26.8 g
Węglowodany 54.8 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...