Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo parmesão cortado em pedaços (opcjonalnie)
- 200 g talo de aipo cortado em pedaços
- 250 g cenoura cortada em pedaços
- 100 g cebola
- 100 g tomate
- 150 g curgete cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 50 g cogumelos frescos
- 6 pés de mistura de ervas aromáticas secas (ex.: manjericão, tomilho, alecrim), só as folhas
- 4 pés de salsa
- 120 g sal grosso
-
30
g vinho branco
lub 30 g água - 1 c. sopa de azeite
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 2226 kJ / 533 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 18.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Doce de aproveitamentos
35min
Molho de tomate
35min
Caldo de legumes - TM5
30min
Caldo de sobras de legumes
45min
Bebida de soja
4h 45 min
Caldo de galinha
40min
Ricotta
50min
Farinha de cereais ou de leguminosas
5min
Queijo ricota
8h 20 min
Queijo
50min
Caldo de carne
40min
Puré de batata e legumes
40min