Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo parmesão cortado em pedaços (opcjonalnie)
- 200 g talo de aipo cortado em pedaços
- 250 g cenoura cortada em pedaços
- 100 g cebola
- 100 g tomate
- 150 g curgete cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 50 g cogumelos frescos
- 6 pés de mistura de ervas aromáticas secas (ex.: manjericão, tomilho, alecrim), só as folhas
- 4 pés de salsa
- 120 g sal grosso
-
30
g vinho branco
lub 30 g água - 1 c. sopa de azeite
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 2226 kJ / 533 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 18.4 g