Empada de galinha

4.5 88 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 doses

Składniki

Massa de empada
  • água
    50 g
  • azeite
    50 g
  • vinho branco
    50 g
  • banha
    80 g
    80 g manteiga
  • fermento de padeiro fresco
    20 g
    2 c. chá de fermento de padeiro seco, (8 g)
  • ovo
    1
  • farinha tipo 65 mais q.b. p/ polvilhar
    450 g
  • sal
    1 c. chá de
Recheio
  • cebola
    150 g
  • cenoura
    100 g
  • dentes de alho
    2
  • salsa
    3 pés de
  • azeite
    30 g
  • frango partido em pedaços (1000 g aprox.)
    1
  • vinho branco
    100 g
  • molho de soja (opcjonalnie)
    10 g
  • caldo de galinha caseiro
    1 ½ c. chá de
    1 ½ cubo de caldo de galinha
  • pimenta
    1 pitada de
  • gemas de ovo batidas
    2
  • farinha
    60 g
  • ovo p/ pincelar
    1

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 840.2 kcal / 3515.6 kJ
Białko 42.6 g
Tłuszcz 48.9 g
Węglowodany 51.6 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 13.5 g
Sód 447.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...