Urządzenia i Akcesoria
Profiteroles
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
18 piezas
Składniki
Pasta choux
-
150 g de agua
-
80 g de mantequilla sin sal en trozos
-
1 pizca de sal
-
2 cucharaditas de azúcar (10 g)
-
120 g de harina
-
3 huevos (53-63 g cada uno)
Salsa de chocolate
-
250 g de chocolate amargo en trozos
-
40 g de mantequilla en trozos
-
200 g de leche
-
helado de vainilla casero o comercial
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 pieza
Białko
5 g
Kalorie
1075 kJ /
257 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
El Libro Básico
205 Przepisów
Meksyk
Meksyk
Może spodoba Ci się również...
Glaseado de chocolate (mirror cake)
15 min
Niño envuelto
1 godz. 30 min
Crema pastelera
10 min
Pasta choux
2 godz.
Glaseado de crema de mantequilla
5 min
Merenguitos
1 godz. 20 min
Crema pastelera
10 min
Choux y eclairs
1 godz. 30 min
Hojaldre
1 godz. 20 min
Bizcocho genovés
1 godz. 50 min
Galletas de mermelada
1 godz. 30 min
Alfajores
1 godz. 30 min