![Helado de choco menta Helado de choco menta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5B36FEF5-05DE-4E50-AD51-0EE543121D7F/Derivates/0B4F98E3-6C69-480A-AB48-50901E4DBCF0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sirope de menta
- 300 g de azúcar
- 150 g de agua
- ½ cucharadita de colorante verde
- 80 g de licor de menta
- 8 - 10 ramitas de menta fresca (sólo las hojas)
Helado de choco menta
- 400 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 600 g de leche entera
- 330 g de sirope de menta, (receta anterior)
- ½ cucharada de agar-agar, (10 g)
- 100 - 150 g de chocolate amargo, cortado en virutas o rallado grueso
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1855 kJ / 444 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 2 g