Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sirope de menta
- 300 g de azúcar
- 150 g de agua
- ½ cucharadita de colorante verde
- 80 g de licor de menta
- 8 - 10 ramitas de menta fresca (sólo las hojas)
Helado de choco menta
- 400 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 600 g de leche entera
- 330 g de sirope de menta, (receta anterior)
- ½ cucharada de agar-agar, (10 g)
- 100 - 150 g de chocolate amargo, cortado en virutas o rallado grueso
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1855 kJ / 444 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Helado de chocolate
12h
Pasta choux
2h
Biscotti de chabacano y pistache
1 Std.
Chocolatines
4h 30min
Helado de mousse de chocolate
3 Std.
Tiramisú
3h 15min
Helado de chocolate
12h
Helado de canela
12h
Mil hojas de higos
45min
Bloque helado de chocolate y café con higos
28 Std. 15 Min
Bachour: Crème Brûlée con frutas tropicales
5h
Nutella
1 Std.