![Pastel de limón y merengue Pastel de limón y merengue](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3437AEC2-9B09-4785-B2F1-586F1FB782F0/Derivates/EE30CC37-0823-427F-B04F-DE69E72EDB0B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho de limón
- aceite de girasol, para engrasar
- 250 g de azúcar refinada
- 1 limón amarillo, ralladura
- 4 huevos
- 240 g de harina para hot cakes
- ¼ cucharadita de polvo para hornear
- 130 g de yogur griego
- 80 g de aceite de girasol
Crema de limón
- 110 g de azúcar
- 1 - 2 limones, ralladura
- 70 g de jugo de limón recién exprimido
- 80 g de mantequilla, blanda, en trozos
- 3 yemas de huevo
- 1 huevo
Merengue Suizo
- 3 claras de huevo
- 140 g de azúcar
- 1 pizca de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1753 kJ / 419 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
El mejor pastel de chocolate
1 Std.
Pastel pink velvet
7 Std. 20 Min
Tarta de mamey y chocolate con crema pastelera
46 min
Merengue francés
10min
Betún de queso crema
5min
Glaseado de chocolate (ganache)
20 Min
Pastel de almendras y vainilla
2 Std.
Galletas de jengibre
1 Std. 30 Min
Pumpkin cheesecake
13h 25min
Tarta Sacher
2 godz. 15 min
Pastel de jengibre con betún de especias
3h
Pastel de chocolate y almendras
25 Min