Pastel de limón y merengue

Pastel de limón y merengue

4.7 40 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 rebanadas

Składniki

Bizcocho de limón
  • aceite de girasol para engrasar
  • 250 g de azúcar refinada
  • 1 limón amarillo ralladura
  • 4 huevos
  • 240 g de harina para hot cakes
  • ¼ cucharadita de polvo para hornear
  • 130 g de yogur griego
  • 80 g de aceite de girasol
Crema de limón
  • 110 g de azúcar
  • 1 - 2 limones ralladura
  • 70 g de jugo de limón recién exprimido
  • 80 g de mantequilla blanda, en trozos
  • 3 yemas de huevo
  • 1 huevo
Merengue Suizo
  • 3 claras de huevo
  • 140 g de azúcar
  • 1 pizca de sal

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 rebanada

Białko 7 g
Kalorie 1753 kJ / 419 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 0.7 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...