Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 folhas de gelatina neutra
- Água fria q.b. p/ hidratar (200 g aprox.)
- 100 g natas c/ 35% de gordura
- 10 g açúcar
- 65 g chocolate branco partido em pedaços
- 150 g morangos lavados, mais q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1683 kJ / 403 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 31.83 g
- Tłuszcz
- 28.66 g
- Błonnik
- 1.21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de chocolate branco e morango para 8
2h 10min
Sorvete de melancia
30 Min
Gelado de bolacha sem glúten
10 Std. 20 Min
Gelado de frutos vermelhos
20 min
Cernelhas
50 min
Bombons de morango
35 Min
Gelado de leite de coco e frutos silvestres
8h
Bolachas de Páscoa
1 Std.
Bavaroise de café
4 godz. 45 min
Licor de canela e piri-piri
360h
Iogurte gelado com frutos vermelhos
18h
Mousse de café e leite condensado
4h