Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pão-de-ló
- Manteiga q.b. p/ untar
- 12 ovos
- 200 g açúcar
- 150 g farinha tipo 55
Cobertura
- 150 g açúcar
- 40 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 861.7 kJ / 206 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 17.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de cenoura
1h 40min
Sericaia
1 Std. 30 Min
Pudim de ovos
45min
Pão-de-ló de Alfeizerão
45min
Bola de carne
1 Std. 20 Min
Pavlova de framboesa
5h 30min
Pão-de-ló de chocolate
1h
Pão de ló de Margaride
1h 15min
Colchão de noiva
1sa 10 dk
Bolo de claras e chocolate
50min
Rosca de canela da Tia Adelina da Maria João Xavier
4h 30min
Biscoitos estaladiços
25min