Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Pão ralado q.b. p/ polvilhar
- 5 ovos
- 450 g açúcar
- 20 g vinagre
- 220 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 150 g leite
- 30 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar (ver dica)
- Wartości odżywcze
- na 12 fatias
- Kalorie
- 14205.3 kJ / 3395.1 kcal
- Białko
- 58.3 g
- Węglowodany
- 678.3 g
- Tłuszcz
- 54.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.5 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 793 mg
Alternatywne przepisy
Farfalle com bacon e cogumelos
55min
Mousse de limão fit
2h 10 min
Fritos de laranja
1h 25min
Trutas recheadas à moda de Bragança
Brak ocen
Licor de morango
2 Std. 15 Min
Bombons de morango
35 min
Triffle de maçã, mascarpone e caramelo
4 godz.
Bavaroise de café
4h 45min
Licor de canela e piri-piri
360h
Farinheira com crosta de pão alentejano e oregãos
35 min
Empadão de javali
13h
Sopa de feijão-verde
1óra 10p