Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 100 g açúcar
- 2 ovos
- 100 g manteiga
- 250 g farinha
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
Recheio
- 150 g amêndoa laminada
- 100 g açúcar
- 100 g manteiga
- 50 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2174.5 kJ / 519.7 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 53.5 g
- Tłuszcz
- 31.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 69.4 mg
Alternatywne przepisy
Tarte de amêndoa
50 min
Sericaia
1h 30 min
Pavlova de framboesa
5 Std. 30 Min
Queijadas de Sintra
2 godz. 40 min
Pão de ló de Margaride
1h 15 min
Torta de limão com lemon curd
1h
Bolo de claras e chocolate
50 min
Pavlova de pêssego
2h 30 min
Bolo algarvio
1h
Queques de chouriço
30 min
Coroa do advento
1h 30 min
Pudim de pão
45 min