Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 100 g açúcar
- 2 ovos
- 100 g manteiga
- 250 g farinha
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
Recheio
- 150 g amêndoa laminada
- 100 g açúcar
- 100 g manteiga
- 50 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2174.5 kJ / 519.7 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 53.5 g
- Tłuszcz
- 31.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 69.4 mg
Alternatywne przepisy
Arroz de cabrito
1 Std. 10 Min
Sericaia
1h 30min
Salada de trigo sarraceno e queijo de cabra assado
Brak ocen
Torta de amêndoa à Tia Isabel
1h
Doce de amêndoa de Leiria
35min
Pão de ló de Margaride
1h 15min
Bolo mármore de frutos vermelhos
2h
Ferraduras de amêndoa
45min
Pudim de ovos
45min
Pão-de-ló de chocolate
1h
Queijadas de Sintra
2 Std. 40 Min
Bolo de ananás Retro na Varoma
1h