Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Azeite q.b. p/ untar
- 400 g água fria
- 10 g fermento de padeiro fresco
- 10 g mel
- 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 100 g farinha de centeio tipo 70
- 2 c. chá de sal
- 1 c. chá de mistura de especiarias p/ pão (ver dica) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 900 g
- Kalorie
- 9175.1 kJ / 2192.9 kcal
- Białko
- 80 g
- Węglowodany
- 443.5 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 38.5 g
- Sód
- 4684.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão branco
15h
Pão de centeio e noz
1h 25min
Mix para pão integral e pão
24h
Bijoux de trigo e centeio
15 Std. 20 Min
Pão de lavrador
16 Std. 15 Min
Carcaças de espelta
23h 40min
Pão de centeio e banha
16 Std. 10 Min
Pão de espelta com sementes de abóbora
15 godz. 45 min
Pão rústico
2h
Pão rústico suíço
25 Std. 20 Min
Pão de trigo sarraceno e centeio com sementes
2h
Pão de mistura de centeio e ervas
14h 30 min