Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
gramů oleje
lub 20 gramů olivového oleje -
1
stroužek česneku
lub 20 gramů cibule, žluté, na klínky - 250 gramů syrových krevet, středních, loupaných, vymačkaných a osušených papírovou utěrkou
- Wartości odżywcze
- na 270 gramů
- Kalorie
- 1776 kJ / 424 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 367 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guacamole s kaviárem
10 Min
Mušle s omáčkou z bílého vína a smetany
45 Min
Restované hovězí s caponatou
45 Min
Lososový tatarák s vejcem a avokádem
45 Min
Restované proužky kuřecího masa
15min
Restované kuřecí proužky se slaninou
15min
Marinované krevety
1 Std. 10 Min
Dohněda orestované proužky hovězího masa
15min
Steak s rukolovým salátem
35min
Špagety Carbonara
35min
Losos s balzamikovým octem a cuketovými nudlemi
25 min
Restované houby (300 gramů)
25 min