Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 gramů brambor, oloupaných, na kousky
- 300 gramů dýně hokkaidó, bez semínek, na kousky
- 1000 gramů vody
- 1 čajová lžička soli
- 80 gramů mléka
- 80 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 1 špetka mletého černého pepře
- 1 špetka mletého muškátového oříšku
- 50 gramů másla
- 1 stroužek česneku, nakrájený na plátky
- čerstvé šalvějové lístky, podle chuti
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1309 kJ / 312 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bramborovo - zeleninové pyré
40 min
Rizoto s dýní a taleggiem
45 min
Rizoto s dýní a uzeným lososem
35 min
Masové kuličky s polentou
Brak ocen
Rukolové pesto
5 Min
Čočková polévka s rajčaty
2h 5min
Bramborové pyré s hráškem a mátou
45 min
Zeleninový krém
45 min
Celerové pyré s blaťáckým zlatem
50min
Marinované hovězí na červeném víně s polentou
12h 30min
Kapustovo-pórkové roládky z lososa
30 min
Treska s petrželkovou krustou na zelené čočce
1 godz. 35 min