Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 500 g Rote Bete, roh, in kleinen Würfeln (1 cm), siehe Tipp
-
100
g Joghurt, 3,5% Fett
lub 100 g Schmand - 40 g Mayonnaise
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 10 g Zitronensaft
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 - 2 Prisen Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 639 kJ / 152 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Rote Bete warm (Buraczki na ciepło)
1h
Pikanter Möhren-Kohlrabi-Salat
10min
Weißkohlsalat
2 godz. 20 min
Bunter Rettichsalat
1 godz. 10 min
Bunte Bete Rettich Salat mit Räucheraal
1 Std. 50 Min
Rote-Bete-Salat mit Äpfeln und Nüssen
10min
Rote-Bete-Apfel-Salat
15 Min
Rotkohlsalat
2 godz. 20 min
Weißkohlsalat
96u.
Radieschen-Rettich-Salat
15 Min
Spitzkohlsalat mit Röstzwiebeln
20 min
Chinakohl-Salat
15 Min